Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rurki z ciasta francuskiego z kremem budyniowym szybkie i proste w wykonaniu zapraszam po przepis .
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1825
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3254
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6701
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1825
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3254
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6701
Składniki
Ciasto francuskie wyjmuje kroje na paski i zawijam na foremki rurki tak wykorzystuje całość ciasta francuskiego. Gotowe rurki układam na blaszce wyłożonej papierem smaruje rozbełtanym jajkiem by6 po upieczeniu były rumiane i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 15 minut .Pop upieczeniu ciasto ściągam z foremek i zostawiam rurki do ostudzenia
Masa budyniowa budyń gotuje z 3 szkl mlek i cukrem a jak na opakowaniu i odstawiam by ostygł gdy budyń ostygnie ucieram go z miękka margaryna dodając porcjami budyń do margaryny i powstanie nam krem do rurek .
Ostudzone rurki wypełniam masa budyniową za pomocą rękawa cukierniczego i końcówki jak do paczków.
Po dokładne wykonanie jak zrobić takie rurki z kremem budyniowym zapraszam na film i życzę smacznego