Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rurki z ciasta francuskiego z kremem budyniowym szybkie i proste w wykonaniu zapraszam po przepis .
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 343
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 68
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 191
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 343
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 68
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 191
Składniki
Ciasto francuskie wyjmuje kroje na paski i zawijam na foremki rurki tak wykorzystuje całość ciasta francuskiego. Gotowe rurki układam na blaszce wyłożonej papierem smaruje rozbełtanym jajkiem by6 po upieczeniu były rumiane i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 15 minut .Pop upieczeniu ciasto ściągam z foremek i zostawiam rurki do ostudzenia
Masa budyniowa budyń gotuje z 3 szkl mlek i cukrem a jak na opakowaniu i odstawiam by ostygł gdy budyń ostygnie ucieram go z miękka margaryna dodając porcjami budyń do margaryny i powstanie nam krem do rurek .
Ostudzone rurki wypełniam masa budyniową za pomocą rękawa cukierniczego i końcówki jak do paczków.
Po dokładne wykonanie jak zrobić takie rurki z kremem budyniowym zapraszam na film i życzę smacznego