Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9126
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1865
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3903
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 289
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 186
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 183
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9126
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1865
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3903
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 289
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 186
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 183
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na ok 2 cm paski. Z jednego ciast przeciętnie uzyskamy 15-17 pasków.
foremki do pieczenia rurek dobrze "naoliwiamy", to uchroni nas przed przywieraniem ciasta do metalu.
Rurki pieczemy w temp. 200 C do czasu, aż nabiorą złoto - brązowego koloru. Wyciągamy do ostygnięcia. Ja zdejmuję jeszcze gorąca - łatwiej.
Mleko, masło i cukier podgrzewamy do momentu, aż cukier i masło się rozpuszczą. 0,5 szklanki mlek, budyń i mąkę dokładnie mieszamy (nie powinno być grudek). Mieszankę powoli wlewamy do mleka. Cały czas mieszamy - szybko gęstnieje. Krem musi być chłodny żeby nie rozmiękczył delikatnego, francuskiego ciasta. Napełniamy rurki i posypujemy cukrem pudrem... Niebo w gębie :-) Smacznego