Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do popołudniowej kawy, chrupiące rurki z kremem. Idealne na osłodę jesiennych popołudni.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8529
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8529
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Składniki
Wykonanie kremu: Do 0,8 l. zimnego mleka wsypujemy 2 opakowania kremu do karpatki i miksujemy około 3-4 minuty.Gotowym kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej szprycy napełniamy rurki. Wykonanie rurek: Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy szczyptę soli i cukier waniliowy (1 opakowanie). Do przesianej mąki wkładamy miękką kostkę masła. Tłuczkiem do ziemniaków gnieciemy mąką z masłem tak żeby powstała taka masa przypominająca kruszonkę. Dalej będziemy ciasto wyrabiać ręcznie. Ugniatamy ciasto wlewając stopniowo śmietanę. Musimy uważać żeby nie wlać za dużo śmietany. Cały czas ugniatając ciasto obserwujemy jego elastyczność i jeżeli jest dobrze wyrobione robimy taki jeden kawałek, zawijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. W następnym dniu rozwałkowujemy ciasto na cienki placek, kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Foremki smarujemy margaryną,posypujemy tartą bułką i nawijamy na nie paski ciasta. Nawinięte ciasto na foremki (rurki) obtaczamy w cukrze. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 15-20 minut do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej końcówki. Smacznego !!!