Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche rurki z kremem malinowym
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Składniki
Zrobić ciasto i włożyć na ok 1h do zamrażalnika , schłodzone rozwałkować kroić w paski nawijać na rurki , piec ok 20 min
maliny ok. 30 dkg przełożyc do rondelka dodać 2 łyżki cukru i rozgotować następnie przetrzeć przez sito , do żeletyny wlać 2 lyżki gorącego musu malinowego i dobrze rozmieszać , w razie potrzeby lekko podgrzać , wlać do pozostałego musu i odstawić do lekkiego stężenia
Śmietanę i mascarpone ubic z 2 łyżkami cukru pudru na koniec dodać tężejący mus zimne rurki napełnic kremem i posypac cukrem pudrem