Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 107095
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 103
Znudziły Ci się klasyczne ciasta świąteczne? A co powiesz na niebanalny piern...
Odsłon: 1199
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 107095
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 103
Znudziły Ci się klasyczne ciasta świąteczne? A co powiesz na niebanalny piern...
Odsłon: 1199
Składniki
Z podanego przepisu wychodzi 14 rurek. Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
Ciasto kruche po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra.
Nawijamy na foremki paski ciasta.
Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.