Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Z podanego przepisu wychodzi 14 rurek. Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
Ciasto kruche po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra.
Nawijamy na foremki paski ciasta.
Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.