Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione z ciasta kruchego, nadziane kremem o smaku tiramisu :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 696
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101467
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5978
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 696
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101467
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5978
Składniki
Z podanego przepisu wychodzi 14 rurek. Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
Ciasto kruche po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra.
Nawijamy na foremki paski ciasta.
Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.