Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sękacz w rumowej polewie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4277
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4277
Składniki
Masło stop, odstaw do przestudzenia. Śmietanę ubij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka przelej do dużej miseczki. Białka ubij na sztywno. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy.
Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami. Potem dodawaj po 2–3 łyżki stopionego masła i delikatnie całość wymieszaj. Do masy dołóż śmietanę. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do masy jajeczno–maślanej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj cienką warstwę ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C, ustawionego na funkcję grillowanie. Piecz minutę.
Wyjmij, rozsmaruj kolejną warstwę i ponownie wstaw do piekarnika na minutę. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz całe ciasto. Czekoladę, stop, wymieszaj z rumem. Ciasto potnij na trójkąciki. Oblej polewą.Źródło: Naj