Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16815
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 589
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16815
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 589
Składniki
Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)