Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 313
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 116
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 313
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 116
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)