Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt na słono, który wygląda i smakuje jak beza, z dodatkiem świeżego estragonu i sosem czekoladowy na bazie kwaśnej śmietany. Koniecznie musicie wypróbować takie połączenie smaków.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 67
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 67
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mikserem ubić białka na sztywną pianę, dodać żółtka. Całość ubijać na wolnych obrotach do momentu, aż w masie pojawią się pęcherzyki powietrza. Dodać mąkę, szczyptę soli i posiekany estragon. Wszystkie razem delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto biszkoptowe rozlać do silikonowych foremek. Piec w kuchence mikrofalowej przez 3- 4 minuty. Przygotowanie sosu: Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kawałki czekolady Goplana, dodać cukier. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia składników. W trakcie ogrzewania należy cały czas mieszać tworzący się sos, gdyż czekolada lubi się przypalać. Gorący sos odstawić z palnika, połączyć ze śmietaną.
Słone serduszka podawać na plasterkach mango, polane sosem czekoladowym. Smacznego.