Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto, podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser i budyń.
Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z masą serową, na koniec dodaj sok i otartą skórkę z pomarańczy.
Blachę w wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia na dno zetrzyj na tarce o grubych oczkach jeden kawałek zamrożonego ciasta, wylej masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piec w temperaturze 180 st. około godziny. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.