Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26563
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26958
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26563
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26958
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto, podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażarki.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser i budyń.
Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z masą serową, na koniec dodaj sok i otartą skórkę z pomarańczy.
Blachę w wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia na dno zetrzyj na tarce o grubych oczkach jeden kawałek zamrożonego ciasta, wylej masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piec w temperaturze 180 st. około godziny. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.