Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda serniczek jest wytworem mojej fantazji,ale wyszedł rewelacyjny! Delikatny,prosty i jak twierdzi rodzinka - rewelacyjny ;)))
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Składniki
Prostokatną blachę (ok. 35 x 25) wyłożyć folią spożywczą. Blaty biszkoptowe dociąć i wyłożyć nimi szczelnie dno blachy. Nasączyć delikatnie syropem z brzoskwiń.
Roztopić nutellę w ciepłej kąpieli i rozsmarować na biszkopcie.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno,ubijając dodać kolejno: cukier puder,mascarpone (po łyżce),sokiem z cytryny i tężejącą galaretkę.
Połowę brzoskwiń pokroić w paseczki i rozłożyć na posmarowanym czekoladą biszkopcie.
Wlać masę serową do blachy.
Rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wrzątku i dobrze ostudzić.
Serniczek dowolnie ozdobić pozostałymi brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc (niestety... ) do lodówki - wtedy ciasto nabierze smaku.
SMACZNEGO!