Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednoporcjowy serniczek w wersji 'na zimno', na spodzie wykonanym z suszonych śliwek, udekorowany kakaową polewą. Naturalnie pysznie, naturalnie słodko, naturalnie zdrowo! Jesienne smaki w nieco letnim wydaniu.
Składniki
Suszone śliwki zalać ciepłą wodą i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie odsączyć śliwki, wymieszać je z miodem i zmiksować na gładką masę. Tak przygotowaną masę wyłożyć na dno kokilki, wstawić do zamrażalnika. Przygotować masę serową: ser biały wymieszać z jogurtem naturalnym. Przygotować kakaową polewę: gorzkie kakao wymieszać z odrobiną wrzątku (polewa ma być dość gęsta). Z zamrażalnika wyjąć kokilkę, na śliwkowy spód wyłożyć masę serową, wierzch udekorować kakaową polewą. Całość wstawić do zamrażalnika (najlepiej na całą noc). Serniczek wyjąć na 10-15 minut przed podaniem.