Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na raz. Do pracy, na imprezę, na piknik :) Przygotowanie super proste a efekt i smak bardzo przyjemny.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12304
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12304
Składniki
Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy serki danio. Do szklanki dodajemy żelatynę i zalewamy na jej wysokości zimną wodą. Po 2-3 minutach napęcznieje i wstawiamy ją na 10 sek do mikrofali (uwaga nie więcej niż 10 sek bo nam się zagotuje). Jak żelatyna delikatnie przestygnie dodajemy do niej troszkę masy a następnie całość dodajemy do masy z serków. Na 3/4 wysokości rozlewamy do słoiczków. Wstawiamy do lodówki aby stężała.
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie w ilości takiej jak podana jest na opakowaniu. Kiedy przestygnie a warstwa serniczków stężeje wlewamy galaretkę i znów wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po wyjęciu dekorujemy dowolnymi owocami sezonowymi.