Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik na kruchym spodzie z rodzynkami i polewą czekoladową, delikatny i pyszny.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1465
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1124
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2177
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1465
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1124
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2177
Składniki
1. najpierw przygotowujemy ciasto: ucieramy masło z żółtkami i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, pianę z białek i mieszamy. Przekładamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Sery przekładamy do miski, dodajemy żółtka, cukier, masło i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, pianę z białek, namoczone wcześniej rodzynki i delikatnie mieszamy. Wykładamy masę serową na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 50 minut. Uchylamy drzwiczki piekarniki i czekamy do ostudzenia sernika. Ostudzony sernik polewamy roztopioną czekoladą.