Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie to z pewnością propozycja dla każdego łasucha ;)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Zaczynamy od sera. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie wbić żółtka i dokładnie utrzeć. Dodać zmielony twaróg oraz mąkę ziemniaczaną, połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i całość delikatnie połączyć.
Składniki na ciasto przełożyć na blat i zarobić ciasto. Część ciasta można odłożyć, by zetrzeć na ser. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Przelać ser. Zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 60 min. Po upieczeniu ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!