Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie to z pewnością propozycja dla każdego łasucha ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7839
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3052
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7839
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3052
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 585
Składniki
Zaczynamy od sera. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie wbić żółtka i dokładnie utrzeć. Dodać zmielony twaróg oraz mąkę ziemniaczaną, połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i całość delikatnie połączyć.
Składniki na ciasto przełożyć na blat i zarobić ciasto. Część ciasta można odłożyć, by zetrzeć na ser. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Przelać ser. Zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 60 min. Po upieczeniu ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!