Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1034
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7622
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1034
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7622
Składniki
1. na ciasto: roztopić margarynę, wystudzić, 2. na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier, proszek i kakao, wlać zimną margarynę, dodac śmietanę zagnieśc ciasto, zawinąć w folię, włozyć do zamrażalnika, 3. ser zmielić 2-3 razy, białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser, ucierać, dodać budyń i ugotowane, zmielone ziemniaki, dodać po kilka kropli olejku i rodzynki, ubić smietanę, dodać do sera, delikatnie wymieszać, ubić białka na sztywno, dodać do sera, 4. blachę wyłożyć papierem zetrzeć na tarce 3/4 ciasta, lekko ubić, wyłozyć ser, na wierzch zetrzeć resztę ciasta, 5. sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 1 godz, w razie potrzeby nakryc ciasto papierem, 6. sernik mozna posypać cukrem pudrem lub polać polewą, samcznego