Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 15
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 109
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1985
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9914
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 15
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 109
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1985
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9914
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.