Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 97
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18694
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7164
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30820
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 97
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18694
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7164
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30820
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.