Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszny, łatwy do zorbienia i zawsze się udaje.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72669
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72669
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Składniki
Utrzeć masło na puch.
Zmielić trzykrotnie ser.
Białka ubić i odstawić
Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Do żółtek dodawać utarte na puch masło a następnie trzykrotnie zmielony ser.
Nie przerywając mieszkania powoli wsypywać wymieszaną mąkę ziemniaczaną i pszenną.
Teraz bardzo delikatnie przekładamy białka do masy i mieszamy DELIKATNIE.
Piec około godzinę w temp. 180C. Ważne aby nie wyjmować ciasta od razu. Niech stycznie w piekarniku około 30 min, po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić dalej .