Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego ciasta jak to dawno nie robiłem. Prosty smaczny i do tego jeszcze sernik. Polecam bo warto.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia żółtka od białka. Żółtka wkładamy do miski i zaczynamy ubijać mikserem. Dodajemy 2 serki do żółtek i miksujemy, następnie do masy dodajemy mleko skondensowane. Mleko jest słodzone więc w zależności od naszego gustu wlewamy 400 g lub więcej.
Przechodzimy do białek , ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do masy i delikatnie mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 st C góra i dół. Wlewamy wodę do blaszki wstawiamy do piekarnika następnie przygotowaną masę wlewamy do uszczelnionej tortownicy i wstawiamy do blachy z wodą.
Pieczemy 45 – 50 minut na 180 st. C sprawdzając patyczkiem czy w środku masa jest mokra i klejąca. Jak patyczek jest suchy to wyłączamy piekarnik wyjmujemy ciasto i odcinamy boki od formy. Studzimy. Podajemy i życzymy smacznego