Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 73
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 135
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 55
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 73
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 135
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 55
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Składniki
Biały ser i ugotowane ziemniaki zmiel. Masło utrzyj na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka dodaj do masy maślanej, zmiksuj. Dalej miksując, dodawaj ser z ziemniakami. Na koniec do masy na sernik dodaj obydwa rodzaje mąki i ubitą na sztywno pianę ze schłodzonych białek. Starannie wymieszaj.
Przygotuj bakalie. Garść rodzynek namocz, odciśnij. Dodaj do masy razem z 2-3 łyżkami skórki pomarańczowej. Spód tortownicy wylep gotowym kruchym ciastem. Przełóż masę.
Piecz sernik około godziny w temp. 175 st. Przed wyjęciem sprawdź drewnianym patyczkiem, czy masa jest upieczona. Sernik możesz ozdobić polewą czekoladową.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety