Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno najlepszy sernik na świecie! Kremowy, jedwabisty ze skarmelizowaną skorupką..
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2190
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 949
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23108
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2190
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 949
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23108
Składniki
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, zarówno dno jak i boki, tak aby papier wystawał kilka cm ponad formę, użyj dwa arkusze dla bezpieczeństwa Piekarnik nagrzej do 225°C z termoobiegiem lub 240°C grzałka góra-dół Serek zmiksuj z cukrem i wanilią, aż kryształki się rozpuszczą Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując do połączenia Następnie wsyp mąkę i dodaj śmietankę, zmiksuj Przelej masę do przygotowanej tortownicy, stuknij formą kilka razy o blat, żeby pozbyć się pęcherzyków powietrza Piecz sernik przez 35 min * Jeśli Twój piekarnik piecze mocniej lub nie dopieka, dostosuj odpowiednio temperaturę. Sernik po upieczeniu ma mieć wyraźnie skarmelizowany wierzch, ale nie przypalaj go za mocno bo będzie gorzki i niesmaczny! Po upieczeniu od razu wyciągnij z piekarnika i pozostaw na blacie do ostudzenia Następnie wstaw na kilka godzin do lodówki, a przed podaniem ogrzej w temp. pokojowej