Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno najlepszy sernik na świecie! Kremowy, jedwabisty ze skarmelizowaną skorupką..
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2763
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 834
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2763
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 834
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Składniki
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, zarówno dno jak i boki, tak aby papier wystawał kilka cm ponad formę, użyj dwa arkusze dla bezpieczeństwa Piekarnik nagrzej do 225°C z termoobiegiem lub 240°C grzałka góra-dół Serek zmiksuj z cukrem i wanilią, aż kryształki się rozpuszczą Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując do połączenia Następnie wsyp mąkę i dodaj śmietankę, zmiksuj Przelej masę do przygotowanej tortownicy, stuknij formą kilka razy o blat, żeby pozbyć się pęcherzyków powietrza Piecz sernik przez 35 min * Jeśli Twój piekarnik piecze mocniej lub nie dopieka, dostosuj odpowiednio temperaturę. Sernik po upieczeniu ma mieć wyraźnie skarmelizowany wierzch, ale nie przypalaj go za mocno bo będzie gorzki i niesmaczny! Po upieczeniu od razu wyciągnij z piekarnika i pozostaw na blacie do ostudzenia Następnie wstaw na kilka godzin do lodówki, a przed podaniem ogrzej w temp. pokojowej