Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4445
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2975
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4445
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2975
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 484
Składniki
Mąkę połączyć z posiekaną nożem margaryną. Następnie dodać żółtka , cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażarki. Resztą wylepić formę.
Śmietanę i jogurty ubić z cukrem , dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno , a następnie dodać do całości. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta ( kruszanka może opaść na dno , ale na spodzie również dobrze smakuję). Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.