Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Mąkę połączyć z posiekaną nożem margaryną. Następnie dodać żółtka , cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażarki. Resztą wylepić formę.
Śmietanę i jogurty ubić z cukrem , dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno , a następnie dodać do całości. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta ( kruszanka może opaść na dno , ale na spodzie również dobrze smakuję). Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.