Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie aromatyczny , rozpływający się w ustach z delikatną nutką wanilii . Ja zrobiłam sernik na Święta , ale doskonały jest na każdy dzień .
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2548
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3114
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2548
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3114
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Składniki
Zawsze jest dobrze kiedy jajka mają temperaturę pokojową . Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia , boki natomiast wysmarować dokładnie margaryną i obsypać bułką tartą lub mąką . Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy do przestudzenia . Do wysokiej miski wkładamy twaróg z wiaderka , jajka , cukier , 2 budynie , olejek śmietankowy lub waniliowy oraz przestudzoną margarynę . Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . I to jest wszystko :) Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika . Pieczemy około 45 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut . Starajmy się nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia . Pamiętajmy również o tym , że zawsze zaznaczam , iż każdy piekarnik jest inny i każdy / każda Pani domu wie najlepiej jak się sprawuje piekarnik .
Po zakończeniu pieczenia należy sprawdzić środek ciasta długim patyczkiem do szaszłyków . Sernik po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem lub na ciepłym serniku rozprowadzamy masę krówkową np. firmy bakalland . Sernik po lekkim opadnięciu jest wysokości mniej więcej połowy wysokości tortownicy . Polecam Małgośka w Kuchni