Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie aromatyczny , rozpływający się w ustach z delikatną nutką wanilii . Ja zrobiłam sernik na Święta , ale doskonały jest na każdy dzień .
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Składniki
Zawsze jest dobrze kiedy jajka mają temperaturę pokojową . Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia , boki natomiast wysmarować dokładnie margaryną i obsypać bułką tartą lub mąką . Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy do przestudzenia . Do wysokiej miski wkładamy twaróg z wiaderka , jajka , cukier , 2 budynie , olejek śmietankowy lub waniliowy oraz przestudzoną margarynę . Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . I to jest wszystko :) Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika . Pieczemy około 45 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut . Starajmy się nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia . Pamiętajmy również o tym , że zawsze zaznaczam , iż każdy piekarnik jest inny i każdy / każda Pani domu wie najlepiej jak się sprawuje piekarnik .
Po zakończeniu pieczenia należy sprawdzić środek ciasta długim patyczkiem do szaszłyków . Sernik po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem lub na ciepłym serniku rozprowadzamy masę krówkową np. firmy bakalland . Sernik po lekkim opadnięciu jest wysokości mniej więcej połowy wysokości tortownicy . Polecam Małgośka w Kuchni