Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki bez spodu pamiętam z dzieciństwa. Często taki robiła moja mama i babcia. Ja wolę sernik pieczony na spodzie, ale u mnie w domu są zwolennicy sernika pieczonego bez spodu, więc czasem pojawia się u mnie taki serniczek. Smaczny, bardzo szybki w wykonaniu. Polecam. Można dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
W misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki tak, aby nie było grudek z serka mascarpone. Można wymieszać w robocie
Okrągłą tortownicę, max 23 cm ( przy większej sernik będzie niziutki )wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę serową
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut
Po wystudzeniu możemy obsypać cukrem pudrem