Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 755
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15195
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45702
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 755
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15195
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45702
Składniki
Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody).
Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.