Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Spód: Składniki (mąka, masło, żółtka, cukier puder, śmietana, kakao, proszek do pieczenia) posiekaj i wyrób. Zwiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Białka ubij na pianę. Brzoskwinie zmiksuj. Żółtka zmiksuj z cukrem i dodawaj porcjami ser. Wlej masło, wsyp budyń, proszek, dodaj brzoskwinie, zmiksuj, na koniec dodaj pianę białek i wymieszaj łyżką.
Blaszkę wyłóż papierem, rozłóż ciasto i piecz 20 minut w 180 st. C. Wyłóż na nie masę serową. Piecz 50 min w 180 st. C. Ostudź, lekko zetnij wierzch. Pokryj galaretką.