Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik brzoskwiniowy"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 110
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 110
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 62
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i łyżką wrzątku. Twaróg zmiksuj z masłem i kaszą manną.
Brzoskwinie umyj, pokrój na plasterki. Dwie zmiksuj, odciśnij sok. Gęsty przecier dodaj do masy serowej. Dołóż skórkę otartą z cytryny i ponownie zmiksuj.
Białka ubij i wymieszaj z masą serową.
Na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę wyłóż pokruszone herbatniki. Umieść na nich przygotowaną masę.
Wstaw ciasto do piekarnika i piecz godzinę (190°C). Udekoruj brzoskwiniami.
Czas: 100 min. 1 porcja = 160 kcal.Źródło: Kurier TV