Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój pierwszy własnoręcznie zrobiony sernik. Przepis znaleziony w internecie zmodyfikowałam. Zdjęcie zaczerpnęłam ze znalezionego przepisu. Aby warstwy były widoczne poszczególne części sernika należy delikatnie nakładać łyżką, aby nie pomieszały się. Sernik jest pyszny :) Zdjęcie własne ;)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1140
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1318
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1140
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1318
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 588
Składniki
Cappuccino wymieszać z 20 ml śmietany. Kakao lub czekoladę wymieszać z 20 ml śmietany.
Twarożek, śmietanę, cukier i aromat wymieszać, dodać kaszę mannę i jajka. Ciasto podzielić na 3 części. 1/3 ciasta umieścić w nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej formie i wyrównać. Rozpuszczone cappuccino zmieszać z 1/3 ciasta i również umieścić w formie, wyrównać. Do ostatniej części ciasta dodać mieszankę z kakao lub czekolady, wymieszać, umieścić w formie.
Piec w temp 150 st. C przez 1 ½ - 1 ¾ godziny. Ostudzić. Dekorować ziarnami kawy oprószyć kakao. Smacznego :)