Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik cappuccino z galaretką"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Jajka rozbij. Z białek ubij pianę. Od razu dodaj cukier, żółtka, dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec wsyp kakao. Ciasto wyłóż do formy i piecz nie dłużej niż 35 minut w temperaturze 180o C.
Następnie przygotuj krem. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki ciepłej wody, wymieszaj i przestudź. Ubij jajko i 4 żółtka ze szklanką cukru. Dodaj do zmiksowanej margaryny. Dołóż jeszcze mleko w proszku, serki homogenizowane i żelatynę. Wymieszaj.
Na upieczone, wystudzone ciasto wyłóż masę serową. Biszkopty namocz w zaparzonej kawie i ułóż na masie. Galaretkę rozpuść, a gdy stężeje, wyłóż na ciasto.
Czas przygotowania: 45 min. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja ok. 280 kcal.Źródło: Na żywo