Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik cappuccino z galaretką"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1227
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1271
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 207
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1227
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1271
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 207
Składniki
Jajka rozbij. Z białek ubij pianę. Od razu dodaj cukier, żółtka, dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec wsyp kakao. Ciasto wyłóż do formy i piecz nie dłużej niż 35 minut w temperaturze 180o C.
Następnie przygotuj krem. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki ciepłej wody, wymieszaj i przestudź. Ubij jajko i 4 żółtka ze szklanką cukru. Dodaj do zmiksowanej margaryny. Dołóż jeszcze mleko w proszku, serki homogenizowane i żelatynę. Wymieszaj.
Na upieczone, wystudzone ciasto wyłóż masę serową. Biszkopty namocz w zaparzonej kawie i ułóż na masie. Galaretkę rozpuść, a gdy stężeje, wyłóż na ciasto.
Czas przygotowania: 45 min. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja ok. 280 kcal.Źródło: Na żywo