Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest jednym z moich ulubionych serników. Połączenie sera i czekoladowego ciasta jest rewelacyjne. Idealne ciasto do weekendowej kawy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
MASŁO WKROIĆ DO MISKI I UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTA MASĘ. DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI I PO JEDNYM JAJKU I DALEJ MIKSOWAĆ. NASTĘPNIE DODAĆ KAKAO, MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA. WYROBIĆ GŁADKIE CIASTO. GOTOWE CIASTO ZAWINĄĆ W FOLIE SPOŻYWCZĄ I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA POL GODZINY DO SCHŁODZENIA.
W MIĘDZYCZASIE ZROBIĆ MASĘ SEROWA: DO MISKI WRZUCIĆ SER, TROCHĘ GO ROZDROBNIĆ WIDELCEM. DODAĆ ŚMIETANĘ I CAŁOŚĆ ZBLENDOWAĆ MIKSEREM RĘCZNYM. NASTĘPNIE DODAĆ JAJKA, SZCZYPTĘ SOLI ORAZ CUKIER I DALEJ ZBLENDOWAĆ. POD KONIEC DODAĆ BUDYŃ I EKSTRAKT WANILIOWY I DOBRZE WYMIESZAĆ.
CIASTO WYJĄĆ Z LODÓWKI. TORTOWNICE O ŚREDNICY 26 CM WYŁOŻYĆ NA DNIE PAPIEREM DO PIECZENIA. NASTĘPNIE DNO I BOKI TORTOWNICY WYLEPIĆ KAKAOWYM CIASTEM. ZACHOWAĆ KAWAŁEK CIASTA DO OZDOBY SERNIKA. NA TAK PRZYGOTOWANA TORTOWNICE WYLAĆ MASĘ SEROWA. Z ZACHOWANEGO CIASTA ODRYWAĆ MAŁE KAWAŁKI, SPŁASZCZYĆ JE W PALCACH I UPYCHAĆ NOŻEM LUB WIDELCEM W MASĘ SEROWA, TAK JAK NA FILMIE. Z RESZTY CIASTA UFORMOWAĆ WIĘKSZE „LATKI” I POUKŁADAĆ JE NA WIERZCHU CIASTA.
CIASTO PIEC GODZINĘ W 170 ST. C. SERNIK STUDZIĆ W UCHYLONYM PIEKARNIKU. SMACZNEGO!