Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z ciastem 1 do 1. To znaczy ile ważą jajka, tyle samo masła, cukru i mąki. Ale ja dałam cukru połowę, bo było by za słodkie. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Żółtka zmiksować z resztą cukru i masłem. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok z cytryny i zmiksować. Porcjami dodawać białka i mieszać już łopatką. 3/4 ciasta rozsmarować do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
masa- Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Budynie rozmieszać ze śmietanką i dodać do masy serowej. Dodać sok z cytryny i zmiksować ale nie za długo, bo niepotrzebnie można napowietrzyć masę. Masę przełożyć do blaszki na surowe ciasto i rozsmarować.
kruszonka- Na masę serową porozkładać pozostawione ciasto. (Ja robiłam to za pomocą dwóch łyżeczek, jedną nabierałam, drugą ściągałam. )
Piec ok.1 godz. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno by brązowiało.
lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok i rozetrzeć, stopniowo dolewając po troszku gorącej wody. Lukier musi być lejący ale nie za rzadki bo nie zastygnie. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny sernik w esy-floresy.