Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik czekoladowo-waniliowy Składniki (na 10 porcji):"
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 37
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 26
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 37
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 26
Składniki
Ciasto czekoladowe porwij na kawałeczki. Czekoladę drobniutko posiekaj albo grubo zetrzyj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oraz śmietanę ubij osobno na sztywno.
Masę żółtkową połącz z serkiem mascarpone. Delikatnie domieszaj pianę z białek i bitą śmietanę. Dodaj czekoladę, kawałeczki ciasta. Dobrze wymieszaj całość łyżką. Przełóż do przygotowanej foremki. Przykryj kawałkiem folii. Wstaw do zamrażalnika na noc.
Polewę czekoladową stop wg przepisu. Ciasto przełóż na paterę ok. 30 minut przed podaniem. Oblej je polewą. Wstaw do lodówki, by lekko rozmarzło. Udekoruj owocami.Źródło: Tina