Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik czekoladowo-waniliowy Składniki (na 10 porcji):"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1203
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1203
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Ciasto czekoladowe porwij na kawałeczki. Czekoladę drobniutko posiekaj albo grubo zetrzyj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oraz śmietanę ubij osobno na sztywno.
Masę żółtkową połącz z serkiem mascarpone. Delikatnie domieszaj pianę z białek i bitą śmietanę. Dodaj czekoladę, kawałeczki ciasta. Dobrze wymieszaj całość łyżką. Przełóż do przygotowanej foremki. Przykryj kawałkiem folii. Wstaw do zamrażalnika na noc.
Polewę czekoladową stop wg przepisu. Ciasto przełóż na paterę ok. 30 minut przed podaniem. Oblej je polewą. Wstaw do lodówki, by lekko rozmarzło. Udekoruj owocami.Źródło: Tina