Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik czekoladowo-waniliowy Składniki (na 10 porcji):"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 118
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto czekoladowe porwij na kawałeczki. Czekoladę drobniutko posiekaj albo grubo zetrzyj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oraz śmietanę ubij osobno na sztywno.
Masę żółtkową połącz z serkiem mascarpone. Delikatnie domieszaj pianę z białek i bitą śmietanę. Dodaj czekoladę, kawałeczki ciasta. Dobrze wymieszaj całość łyżką. Przełóż do przygotowanej foremki. Przykryj kawałkiem folii. Wstaw do zamrażalnika na noc.
Polewę czekoladową stop wg przepisu. Ciasto przełóż na paterę ok. 30 minut przed podaniem. Oblej je polewą. Wstaw do lodówki, by lekko rozmarzło. Udekoruj owocami.Źródło: Tina