Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 304
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 304
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Składniki
Formę z odpinaną obręczą o średnicy 20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść z cukrem i wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi.
Mieszankę wyłóż na spód formy, dociśnij i wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki śmietanki i odstaw,
Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką.
Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj
Mikserem ubij ser z cukrem
Dodaj masę czekoladową, sok i skórkę z pomarańczy
Masę wylej na przygotowany spód i odstaw do lodówki
Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy