Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejna propozycja ciasta bez cukru. Słodzony wyłącznie syropem daktylowym. Zrobiony z jogurtów greckich, ale możecie wziąć ser twarogowy lub tofu. Taki tofurnik daktylowy będzie cudowny. Dodatkami do tego deseru są pomarańcze, owoce miechunki, winogrona i liście melisy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11200
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5199
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11200
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5199
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Miękie masło wkąłdamy do misy i ucieramy z syropem daktylowym, nastepnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Po skończeniu żółtek dodajemy jogurt, przesiane mąki, skórkę z pomarańczy i trzepaczką ( już bez miksera) mieszamy na jednolitą masę. Nastepnie dodajemy 1/3 ubitej piany z białek, potem kolejną partię białek i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Przelewamy do formy ( u mnie obręcz cukiernicza 18 cm wysmarowana tłuszczem a boki rantu wyłożone papierem do pieczenia). Pieczemy 80 minut w 160 stopniach C. Po skończeniu pieczenia sernik zostawiamy do wystygnięcia w