Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w łatki z opakowania twarogu Dr. Oetkera.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1744
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1744
Składniki
* CIASTO: Mąkę połączyć z kakaem, proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Wymieszać. Dodać masło i jajko. Dokładnie zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki. * MASA TWAROGOWA: Żółtko oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru i z cukrem waniliowym, dodać masło, nadal ucierać. Dodać twaróg aksamitny Dr. Oetkera a następnie stopniowo dodawać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Całość miksować mikserem na średnich obrotach. Białka jajek ubić na sztywną pianę z resztą cukru pudru. Pianę dodać drewnianą łyżką do masy serowej i delikatnie wymieszać. Blachę nasmarować masłem i obsypać bułką tartą. Z lodówki wyjąć ciasto, rozwałkować je. 3/4 ciasta wyłożyć na spodzie tortownicy o średnicy 26cm. podwyższając brzeg na wysokość 2cm. Masę twarogową wlać do tortownicy, pozostałe kakaowe ciasto delikatnie ułożyć na wierzchu tworząc łatki. Sernik piec około 80 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego :)