Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w łatki z opakowania twarogu Dr. Oetkera.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
* CIASTO: Mąkę połączyć z kakaem, proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Wymieszać. Dodać masło i jajko. Dokładnie zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki. * MASA TWAROGOWA: Żółtko oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru i z cukrem waniliowym, dodać masło, nadal ucierać. Dodać twaróg aksamitny Dr. Oetkera a następnie stopniowo dodawać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Całość miksować mikserem na średnich obrotach. Białka jajek ubić na sztywną pianę z resztą cukru pudru. Pianę dodać drewnianą łyżką do masy serowej i delikatnie wymieszać. Blachę nasmarować masłem i obsypać bułką tartą. Z lodówki wyjąć ciasto, rozwałkować je. 3/4 ciasta wyłożyć na spodzie tortownicy o średnicy 26cm. podwyższając brzeg na wysokość 2cm. Masę twarogową wlać do tortownicy, pozostałe kakaowe ciasto delikatnie ułożyć na wierzchu tworząc łatki. Sernik piec około 80 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego :)