Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z kruchych ciasteczek, z polewą z białej czekolady.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29877
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29877
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19583
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Składniki
Przygotowanie sernika zaczynamy od spodu. Ciasteczka pokruszyć i zmiksować razem z masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę z ciasteczek wysypać do tortownicy i ugnieść dobrze tak aby powstał płaski spód. Podpiec go przez ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W dużej misce umieścić twaróg i powoli miksując dodawać pozostałe składniki: cukier, śmietanę, jajka, mleko i mąkę. Gdy masa jest już dobrze wymieszana, wylać ją na podpieczony spód i piec przez ok. godzinę w tej temperaturze ok. 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić przez chwilę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać śmietanę i wymieszać energicznie, tak aby powstała gładka polewa. Polewę wylać na ciepły sernik, a następnie schować go do lodówki i schładzać przez całą noc, a przynajmniej przez kilka godzin (min. 6 godzin)