Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troche czasochłonne ale za to smak nieziemski
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 13
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 104
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 13
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 104
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Składniki
CIASTO: z mąki,1 margaryny,1 szkl. cukru i 3 jajek zagnieść na stolnicy ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podzielić na 3 części i upiec 3 cienkie placki ( temp. 180 st przez 20 -30 min) Placki mają być lekko rumiane. SER:w garnku (wysoki) rozpuścić 1 szk.cukier z margaryną stale gotując dodać ser z wiaderka ( lub zmielony 2 razy) i znów rozpuścić następnie wbić 3 jajka. Po zagotowaniu dodać rozpuszczony budyń w mleku i wlać go do sera. Na koniec dodać rodzynki i olejek cytrynowy. Wszystko gotować jeszcze przez 5 minut następnie odstawić do lekkiego przestygnięcia. Na tacce lub blaszce położyć 1 placek na niego nałożyć połowę sera na to następny placek i znów 2 część sera na górę trzeci placek i pozostawić do wystygnięcia. Ciasto najlepiej zrobić 2 dni przed podaniem gdyż w ciasto musi wsiąknąć płyn z sera. Na górę można polać polewą czekoladową.