Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 388
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25349
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 388
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25349
Składniki
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem wyłożyć biszkopty.
MASA: Roztopić margarynę wcześniej i ostudzić. Do garnka wrzucić wszystkie składniki(twaróg,ostudzoną margarynę,oba cukry,żółtka-oprócz budyniu) i mieszać aż się zagotuje(ok.5min na małym ogniu).Dodać budyń i wlać go jednym ruchem do masy w garnku.Mieszać aby nie powstały grudki.Gotować do momentu aż będzie gęste.
Masę przełożyć na ułożone wcześniej na blaszce biszkopty. Na masie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów,polać polewą. POLEWA:wszystkie składniki wrzucić do garnka,gotować ok.15min.Gorącą polewę wylać na ciasto.