Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis dla tych, którzy nie maja lub nie chcą używać piekarnika. Pyszny sernik gotowany na biszkoptach. Bardzo łatwy do zrobienia sernik na każda okazje. Do swojej wersji sernika użyłam pokrojonych suszonych moreli, ale jak najbardziej możecie zastąpić je rodzynkami lub suszona żurawina.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4184
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4184
Składniki
Formę do pieczenia o rozmiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć namoczone w mleku biszkopty, stroną z cukrem do dołu. Biszkopty zanurzać w mleku dosłownie przez sekundę. Patrz film.
W garnku rozpuścić masło z cukrem. Kiedy masło i cukier się rozpuszczą, zmniejszyć pod garnkiem grzanie i dodać ekstrakt waniliowy, zmielony twaróg, jajka i całość podgrzać cały czas mieszając.
Kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą i masa się podgrzeje ( masy nie należy zagotowywać) do garnka dodać mleko z rozpuszczonymi w nim budyniami i pokrojone suszone morele. Masę ponownie podgrzewać mieszając, do zgęstnienia.
Gotową masę na sernik zdjąć z grzania i odstawić na 10 minut do wystygnięcia. Następnie masę wylać na przygotowane wcześniej biszkopty. Masę serową wyrównać i na jej wierzchu ułożyć warstwę namoczonych w mleku biszkoptów. Tortownicę z sernikiem włożyć do lodówki do stężenia.
Na końcu zrobić polewę czekoladową: Czekoladę i śmietanę rozpuścić w kąpieli wodnej. Chwilkę przestudzić i gotową polewą polać sernik. Sernik odstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc. Udekorować według uznania. Smacznego!