Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany przekładany plackami miodowymi z cynamonem, polany polewą z białej czekolady i posypany orzechami włoskimi. Pycha! Będzie idealne nie tylko na Boże Narodzenie :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Można się w tym celu posłużyć malakserem a potem tylko chwilę ciasto ręcznie zagnieść aby było gładkie. Gotowe ciasto dzielimy na 3 jednakowe części. Każdą z nich wylepiamy dno blaszki o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane placki pieczemy po kolei ok. 15 minut w 200 stopniach i odstawiamy do ostudzenia.
Masa serowa: W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka oraz cukry, dokładnie mieszamy i całość zagotowujemy na średnik ogniu żeby się nie przypaliło. Kiedy zacznie bulgotać dodajemy mąkę z budyniem i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy kruche placki i odstawiamy do wystygnięcia następnie wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Polewa: czekoladę roztapiamy na parze i dokładnie mieszamy z mlekiem. Gotową polewą polewamy sernik i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego :)