Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podany na kruchym herbatnikowym spodzie z owocami
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 637
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4068
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 70
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 637
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4068
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 70
Składniki
Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Ser, żółtka, aromat, masło i cukier podgrzewamy na średnim ogniu - cały czas mieszamy. Następnie dodajemy borówki, chwilę podgrzewamy. Wszystko dokładnie miksujemy. Gdy masa zacznie się gotować, wlewamy budyń - mieszamy aż ser zgęstnieje. Gdy masa serowa ostygnie, wylewamy ją na kruchy spód. Ciasto wstawiamy do lodówki. Można posypać kawałkami truskawek, lub pudrem. Smacznego :)