Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podany na kruchym herbatnikowym spodzie z owocami
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Ser, żółtka, aromat, masło i cukier podgrzewamy na średnim ogniu - cały czas mieszamy. Następnie dodajemy borówki, chwilę podgrzewamy. Wszystko dokładnie miksujemy. Gdy masa zacznie się gotować, wlewamy budyń - mieszamy aż ser zgęstnieje. Gdy masa serowa ostygnie, wylewamy ją na kruchy spód. Ciasto wstawiamy do lodówki. Można posypać kawałkami truskawek, lub pudrem. Smacznego :)