Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest bez spodu, mięciutki a zarazem bardzo wilgotny. Forma o wymiarach 28 x 23,5.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Składniki
Jeżeli mamy grubo mielony ser biały to musimy go przemielić. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać ser biały, wlać roztopione masło, wymieszać. Wsypać budyń, dodać śmietanę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Wylać na brytfankę i piec w temp. 180 st. C przez ok. 45 min, później skręcić na 160 st. C i dopiec do suchego patyczka. Jeżeli w trakcie pieczenia za bardzo nam się góra zacznie przypiekać, to można sernik przykryć folią aluminiową. Smacznego.