Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Izaura , czyli pyszności jakich nasze podniebienie potrzebuje. Na pierwszy rzut oka ciasto może wydawać się pracochłonne i skomplikowane ale zapewniam was , że tak nie jest .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puch , miksując na wysokich obrotach . Następnie dodać stopniowo miękkie masło miksować a następnie stopniowo dodawać twaróg oraz budyń . Dokładnie wymieszać. Margarynę + cukier + cukier waniliowy + kakao rozpuścić wymieszać do połączenia składników i zostawić do wystudzenia. Następnie do zimnej masy dodajemy żółtka , oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Z białek z odrobiną soli ubić sztywną pianę i na koniec dodać do naszej czekoladowej masy . Delikatnie mieszając połączyć pianę z ciastem . Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Na dno blachy wylewamy ciemne ciasto a na nie masę twarogową .
Widelcem można delikatnie miejscami zamieszać dwie masy , wtedy w czasie pieczenia część ciemnego ciasta bedzie na wierzchu . Pieczemy około 1h 10 minut w temperaturze 180 stopni. Aczkolwiek jak zawsze powtarzam . Należy sprawdzić przed końcem pieczenia np.za pomocą długiej wykałaczki czy ciasto jest przepieczone. Upieczone ciasto polewamy polewą. Przepis na polewę https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html