Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten na pewno każdy zna, jest pyszny i szybko znika. Lubią go duzi i mali łakomczuchy. Polecam.
mikser, miska, łyżka drewniana, widelec, garnek,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3870
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3870
Składniki
Ciasto; Do garnka włożyć masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy , do całości dodać pięć łyżek wody i gotować mieszając około 5 min. po całkowitym rozpuszczeniu. Masę ostudzeniu dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Po wymieszaniu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Ciasto wlać do średniej wielkości blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej delikatnie bułką tatrą. Masa serowa Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę , natomiast żółtka , cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać rozpuszczone , wystudzone masło miksować do połączenia składników. Następnie porcjami dodawać ser a na końcu dodać budyń. Masę serowa połączyć delikatnie z ubitą pianą z białek. Masę serową przełożyć do blaszki z ciastem wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą.
Ciasto lekko przemieszać widelcem z masa serową.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto oblane polewą.