Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten na pewno każdy zna, jest pyszny i szybko znika. Lubią go duzi i mali łakomczuchy. Polecam.
mikser, miska, łyżka drewniana, widelec, garnek,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4485
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4485
Składniki
Ciasto; Do garnka włożyć masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy , do całości dodać pięć łyżek wody i gotować mieszając około 5 min. po całkowitym rozpuszczeniu. Masę ostudzeniu dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Po wymieszaniu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Ciasto wlać do średniej wielkości blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej delikatnie bułką tatrą. Masa serowa Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę , natomiast żółtka , cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać rozpuszczone , wystudzone masło miksować do połączenia składników. Następnie porcjami dodawać ser a na końcu dodać budyń. Masę serowa połączyć delikatnie z ubitą pianą z białek. Masę serową przełożyć do blaszki z ciastem wyłożyć masę serową. Piec około 60 minut. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą.
Ciasto lekko przemieszać widelcem z masa serową.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto oblane polewą.