Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik o smaku kawy z daktylami, szczególnie przypadł nam do gustu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 364
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 364
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami, przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Daktyle pokroić i rozsypać na ciasto.
masa- Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i śmietaną. Na koniec przesiać budynie dodać kawę i zmiksować.Wylać na daktyle.
Piec 1 godz. w 175 *.
bita śmietana-Kawę zaparzyć z pół szklanką wody. W drugiej pół szklanki rozpuścić żelatynę.Teraz można zlać razem i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem dolewać żelatynę z kawą i krótko zmiksować. Wyłożyć na zimny sernik. Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić. Kroić jak stężeje.