Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik z batonikami Kinder Choclade zachwyci swym smakiem dzieci te duże i te małe :)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1083
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1083
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3424
Składniki
1.Zacznij od przygotowania spodu. Do naczynia blendera włóż ciastka maślane i zamiel w drobną masę. Sprawdzą się tutaj również kakaowe herbatniki. 2.Przesyp pokruszone ciasteczka do miski i dodaj do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszaj i przełóż masę do tortownicy. Wypełnij nią całe dno, dobrze dociskając ciastka, aby stworzyły zwarty spód. Wstaw całość do lodówki przejdź do dalszych kroków. Masa: 1.W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladki Kinder i przestudź. Do miski wlej śmietankę 36% i ubij przy pomocy miksera na bitą śmietanę. Dodawaj po łyżce serka śmietankowego, cały czas miksując. Następnie dodaj cukier puder i połącz go z masą. 2.Dolej przestudzone i rozpuszczone czekoladki Kinder i zmiksuj całość. Wlewaj je stopniowo, małym strumieniem. Gotową masę wylej na schłodzony spód ciasteczkowy. Udekoruj owocami i całość wstaw do lodówki i schładzaj przez całą noc lub minimum 8 godzin. I gotowe!!!