Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik z batonikami Kinder Choclade zachwyci swym smakiem dzieci te duże i te małe :)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6032
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 327
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6032
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 327
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
1.Zacznij od przygotowania spodu. Do naczynia blendera włóż ciastka maślane i zamiel w drobną masę. Sprawdzą się tutaj również kakaowe herbatniki. 2.Przesyp pokruszone ciasteczka do miski i dodaj do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszaj i przełóż masę do tortownicy. Wypełnij nią całe dno, dobrze dociskając ciastka, aby stworzyły zwarty spód. Wstaw całość do lodówki przejdź do dalszych kroków. Masa: 1.W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladki Kinder i przestudź. Do miski wlej śmietankę 36% i ubij przy pomocy miksera na bitą śmietanę. Dodawaj po łyżce serka śmietankowego, cały czas miksując. Następnie dodaj cukier puder i połącz go z masą. 2.Dolej przestudzone i rozpuszczone czekoladki Kinder i zmiksuj całość. Wlewaj je stopniowo, małym strumieniem. Gotową masę wylej na schłodzony spód ciasteczkowy. Udekoruj owocami i całość wstaw do lodówki i schładzaj przez całą noc lub minimum 8 godzin. I gotowe!!!