Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli sernika, coś dla wielbicieli kokosu, coś dla wielbicieli wiśni... Takie 3w1
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Składniki
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.
Ser zmielić jedno lub dwukrotnie. Można użyć też zmielony z wiaderka. Masło i olej kokosowy utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i ser cały czas ubijając. Dodać budynie i wiórki. Ubić białka na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wyjąć kruche ciasto z lodówki i rozwałkować. Przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć masę serową. Piec ok. 50 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, by wystygło.
Wiśnie (można je rozdrobnić lub zblendować) przełożyć do garnka i dodać cukier. Podgrzewać do chwili aż się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody. Całość zagotować. Żelatynę rozpuścić i dodać do wiśni. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyłożyć na zimny sernik. *maliny trzeba będzie przetrzeć przed użyciem