Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli sernika, coś dla wielbicieli kokosu, coś dla wielbicieli wiśni... Takie 3w1
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12936
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12936
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4679
Składniki
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.
Ser zmielić jedno lub dwukrotnie. Można użyć też zmielony z wiaderka. Masło i olej kokosowy utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i ser cały czas ubijając. Dodać budynie i wiórki. Ubić białka na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wyjąć kruche ciasto z lodówki i rozwałkować. Przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć masę serową. Piec ok. 50 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, by wystygło.
Wiśnie (można je rozdrobnić lub zblendować) przełożyć do garnka i dodać cukier. Podgrzewać do chwili aż się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody. Całość zagotować. Żelatynę rozpuścić i dodać do wiśni. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyłożyć na zimny sernik. *maliny trzeba będzie przetrzeć przed użyciem