Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli sernika, coś dla wielbicieli kokosu, coś dla wielbicieli wiśni... Takie 3w1
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.
Ser zmielić jedno lub dwukrotnie. Można użyć też zmielony z wiaderka. Masło i olej kokosowy utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i ser cały czas ubijając. Dodać budynie i wiórki. Ubić białka na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wyjąć kruche ciasto z lodówki i rozwałkować. Przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć masę serową. Piec ok. 50 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, by wystygło.
Wiśnie (można je rozdrobnić lub zblendować) przełożyć do garnka i dodać cukier. Podgrzewać do chwili aż się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody. Całość zagotować. Żelatynę rozpuścić i dodać do wiśni. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyłożyć na zimny sernik. *maliny trzeba będzie przetrzeć przed użyciem