Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3278
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, połączyć z pozostałymi składnikami, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na około trzy godziny w zamrażarce. Międzyczasie przygotować nadzienie, najpierw wymieszać masło z cukrem i wanilią cukrem. Dámy żółtka po jednym i wymieszamy. Dodajemy tvarog, budyń a nakoniec białka /ubite w sztywną piane/ Na końcu wmieszać rodzynki.
Przygotujemy blache. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jedna połowę ciasta. Wylać masę serową i zetrzeć druga polowe ciasta część ciasta. Piec około 60 minut w temp. 180'C.