Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki tort tiramisu, krem jest bez dodatku surowych jajek. Biszkopt...
Odsłon: 3266
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5444
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 116
Pyszny i lekki tort tiramisu, krem jest bez dodatku surowych jajek. Biszkopt...
Odsłon: 3266
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5444
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 116
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, połączyć z pozostałymi składnikami, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na około trzy godziny w zamrażarce. Międzyczasie przygotować nadzienie, najpierw wymieszać masło z cukrem i wanilią cukrem. Dámy żółtka po jednym i wymieszamy. Dodajemy tvarog, budyń a nakoniec białka /ubite w sztywną piane/ Na końcu wmieszać rodzynki.
Przygotujemy blache. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jedna połowę ciasta. Wylać masę serową i zetrzeć druga polowe ciasta część ciasta. Piec około 60 minut w temp. 180'C.