Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sernik z kruchym, kakaowym ciastem.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4427
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1711
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285923
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4427
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1711
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285923
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy. Zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową! Twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym do rozpuszczenia. Dodajemy roztopione i ostudzone masło, następnie po łyżce twarogu oraz mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.
Formę (20x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem np. margaryną. Połowę ciasta kakaowego kroimy na plastry i wyklejamy spód ciasta. Wylewamy masę serową. Na wierzch tarkujemy resztę ciasta. Sernik pieczemy w 170°C przez godzinę. Po wyłączeniu piekarnika, nie otwieramy go przez 15-20 minut, następnie uchylamy drzwiczki na 30 minut. Smacznego! :)