Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik królewski na ciemnym tartym cieście to wspaniałe ciasto na święta czy inne okazje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto podziel na pół i włóż do zamrażarki.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj zmielony ser, roztopione masło, po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego, budyń,oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek . Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, wyłóż masę serową na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Po wystudzeniu sernik możesz posypać cukrem pudrem.