Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik królewski na ciemnym tartym cieście to wspaniałe ciasto na święta czy inne okazje.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7682
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2863
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7682
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2863
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto podziel na pół i włóż do zamrażarki.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj zmielony ser, roztopione masło, po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego, budyń,oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek . Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, wyłóż masę serową na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Po wystudzeniu sernik możesz posypać cukrem pudrem.