Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski, to tradycyjny polski sernik, który pokochały miliony. Nie bez powodu nosi taką nazwę. Sernik który zawsze wychodzi i nie opada. Choć jest Królewski to prosty i pyszny sernik, który możesz upiec z twarogu z wiaderka. A że mamy sezon na maliny, to dzisiaj z malinami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4990
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14046
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3267
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1097
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4990
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14046
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3267
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1097
Składniki
Tortownica 22 cm, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ręcznie lub miksujemy w robocie na gładką masę. Ciasto dzielimy na pół, owijamy w folię. Jedną połówkę zamrażamy a drugą schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Spód blaszki wylepiamy ciastem z lodówki i podpiekamy w 180 C przez około 15 minut. Masa serowa. Masło rozpuszczamy i schładzamy. Całe jajka ubijamy z cukrem prawie do białości. Powoli na małych obrotach robota dodajemy po łyżce twaróg, budyń, sok z cytryny i na koniec wystudzone masło. Nie ubijamy masy zbyt długo, tylko do wymieszania. Na podpieczony spód wykładamy połowę masy serowej, układamy maliny i zalewamy pozostałą masą. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Pieczemy sernik w 170 C przez około 80 minut.
Sernik studzimy w piekarniku wtedy nie opada.